Курсанти університету відвідали селище Таромське – давнє козацьке поселення

Новини університету

Курсанти 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у кількості 50-ти осіб відвідали селище Таромське – один із найстаріших населених пунктів, що є частиною Дніпра.

Похід було приурочено 73-й річниці визволення Дніпропетровщини від німецько-фашистських загарбників. 8 кілометрів курсанти йшли пішки місцями бойових дій 2-ї Світової війни. На зворотному шляху побували біля пам’ятника воїнам, загиблим при форсуванні Дніпра. Там вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя.

Від свого наставника провідного фахівця Олександра Полторацького курсанти дізналися, що битва за Дніпро була однією з найбільш кровопролитних за всю історію воєн. За різними даними, втрати з обох сторін, вважаючи убитих і поранених, склали від 1,7 до 2,7 млн осіб. Ця битва являло собою цілу низку стратегічних операцій, здійснених радянськими військами в 1943 році. У їх число входило і форсування Дніпра.

Стомлені, але переповнені враженнями курсанти разом із наставниками повернулися до університету, а вже наступного дня перед заняттями ділилися враженнями з одногрупниками.

 

 


1 491