Університет долучився до всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Новини університету

У рамках проведення акції у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся форум на тему «Насильство у сім’ї як соціальна проблема».

Мета проведення форуму – актуалізація питань насильства у сім’ї серед громадськості, вироблення та розповсюдження заходів, спрямованих на попередження та ліквідацію усіх форм цього явища з урахуванням позитивного досвіду демократичних держав світу.

Відкрив захід та звернувся з вітальним словом до учасників форуму перший проректор ДДУВС Олег Золотоноша.

З вступною промовою виступили – віце-президент ВГО «Асоціація українських правників», завідувач кафедри загальноправових дисциплін ДДУВС, д.ю.н., проф. Лариса Наливайко, радник Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації з гендерних питань, доцент кафедри загальноправових дисциплін ДДУВС, к.ю.н., доц Ірина Грицай, декан юридичного факультету ДДУВС, к.пед.н., доц. Вікторія Савіщенко.

У форумі взяли участь провідні науковців, політики, юристи, практики, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зокрема, спеціалісти у сфері протидії насильства у сім’ї, громадських об’єднань, здобувачі вищої освіти та ін.

Презентувала інформаційну компанію «Я проти насильства» Президент ГО «Ла-Страда України», д.ю.н., проф. (м. Київ) Катерина Левченко. Також вона здійснила загальний огляд Конвенції Ради Європи про запобігання насильства щодо жінок і домашнього насильства та боротьба із цими явищами (Стамбульська конвенція).

З доповідями щодо проблем боротьби з сімейним насиллям виступили: Ганна Трушова – авторка проекту «Територія каяття», Владислав Рахманов – завідувач сектором у справах сімейної та гендерної політики управління забезпечення соціальних гарантій департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації, Дмитро Павлов – директор КЗ «Дніпропетровський центр соціально-психологічної допомоги» Дніпропетровської обласної ради, Лариса Москаленко – в.о. директора Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді, Костянтин Бойчук – спеціаліст з питань гуманітарного реагування Фонду Народонаселення ООН, Лариса Наріжна – заступник Голови ГО «Жінки плюс», керівник проектів з питань попередження насильства в сім’ї та психологічної допомоги.

У дискусії взяли участь: Олена Моргун – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного управління юстиції в Дніпропетровській області, Людмила Ільїна– в.о. начальника управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного управління юстиції в Дніпропетровській області, Ірина Герасимова – Голова громадської ради при Управлінні Державної пенітенціарної служби в Дніпропетровській області, Дарія Капінус – інспектор відділу соціально-виховної та психологічної роботи управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області, Валерій Доненко – професор кафедри загальноправових дисциплін ДДУВС, к.ю.н., доцент, Микола Репан – старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС та інші.

Студенти та курсанти брали участь у обговоренні, задавали питання доповідачам.

Варто відмітити провідне значення проведеного заходу, оскільки в ході обговорення соціальної проблеми насильства у сім’ї були підведені підсумки та зроблені висновки про необхідність ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання домашнього насильства та боротьби із цими явища. Кращі науково-практичні ідеї учасників форуму будуть враховані під час удосконалення вітчизняного гендерного законодавства.

 

 


1 808