У ДДУВС визначили кращих знавців української мови та літератури

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов перший етап «VII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка».

У рамках проведення конкурсу кафедра українознавства та іноземних мов організувала ряд навчально-виховних заходів, спрямованих на піднесення престижу української мови та літератури серед майбутніх правоохоронців та юристів. На офіційному відкритті заходу курсанти та студенти переглянули відеоматеріал про життя та творчість основоположника нової української літератури та мови Т.Г. Шевченка, послухали маловідомі спогади про Великого Кобзаря та ознайомилися з умовами проведення конкурсу у навчальному закладі.

Під час конкурсу «Говоримо українською» курсанти та студенти продемонстрували відмінні знання з української мови, вміння вільно користуватися нею у повсякденному житті. Гарний приклад та любов до рідної мови та культури показали викладачі та співробітники університету Владислав Лазарєв, Анна Світайлова, Віталій Долганін, Іван Богатирь та Олег Журавель.

У конкурсі «Найкраща стінгазета» на тему «Моє майбутнє в Україні» журі оцінювало учасників за багатьма критеріями, зокрема враховували мовну культуру редакторського колективу, грамотність, творчий підхід, оригінальність ідеї та художнє оформлення. За результатами конкурсу І місце розділили між собою факультет підготовки фахівців для органів досудового розслідування та факультет підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, ІІ місце виборов юридичний факультет, ІІІ місце дісталося факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності та Криворізькому факультету.

У День української писемності та мови відбувся науково-практичний семінар «Мова і право». Учасники виступали з цікавими та дискусійними доповідями, також демонстрували відеопрезентації з різних актуальних проблем мовознавства. При цьому коментували представлені роботи виключно українською мовою.

Завершився перший етап мовно-літературного конкурсу тестуванням та творчим завданням. Серед 55 курсантів до другого етапу пройшло семеро кращих знавців української мови: Тетяна Біденчук, Вікторія Іщенко, Карина Чепеляк, Анастасія Пархоменко, Владислава Плескачова, Євгенія Денисенко та Тетяна Старова. Переможці відстоюватимуть честь університету на всеукраїнському міжвузівському конкурсі.

 

 


1 498