У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відкрили новітню залу судових засідань модернізовану за сучасними стандартами

Новини університету

14 грудня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відкрили залу судових засідань, призначену для розгляду виїзних кримінальних, цивільних, господарських та адміністративних спорів.

З нагоди відкриття до навчального закладу завітали почесні гості: заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко, голова Соборної районної у місті Дніпропетровську ради Артем Тімарєв, начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Леонід Маньковський, директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Федорчук, голови районних і місцевих судів та багато інших почесних гостей.

Привітав господарів із відкриттям, а суддів та працівників суду із наступаючим професійним святом заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

Презентував залу ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віталій Глуховеря: «Ідея впровадження реальної судової практики у навчальний процес визрівала довго і нарешті сьогодні ми всі станемо свідками відкриття нової у Дніпрі зали судових засідань, модернізованої за останніми сучасними стандартами. Відтепер реальне засідання суду наші студенти та курсанти зможуть не лише побачити, а й спробувати себе в якості адвоката, прокурора або судді. Іншими словами, закріплювати свої теоретичні знання на практиці майбутні правники тепер зможуть, не виходячи зі стін вузу».

У комплекс зали судових засідань входять: зала судових засідань, розрахована на 93 посадочних місць у тому числі 3 місця для інвалідів; нарадча кімната, розрахована на 8 місць; група приміщень для підсудних (засуджених) та конвою. З метою забезпечення відео та аудіо фіксації судового процесу в залі судових засідань встановлене мультимедійне та звукове обладнання.

Присутні на відкритті судді місцевих судів висловили бажання співпрацювати з керівництвом навчального закладу та проводити на його базі виїзні судові засідання.

 

 


5 381