У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшло перше навчальне судове засідання

Новини університету

У День працівників суду в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ у нещодавно відкритій залі судових засідань пройшло перше модельне судове засідання.

Заняття було організовано доктором юридичних наук, професором, завідувачем кафедри загальноправових дисциплін Ларисою Наливайко та доцентом кафедри загальноправових дисциплін, суддею-спікером Дніпропетровського окружного адміністративного суду, к.ю.н. Іриною Вербою.

У модельному судовому засіданні взяли участь декан юридичного факультету Вікторія Савіщенко, студенти та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: головуючий суддя Максим Романов, судді Ірина Черкашина, Микола Герасименко, Валерія Савченко, секретар судового засідання Катерина Бургай, судовий розпорядник Данило Федотов. Також у навчальному судовому засіданні взяли участь Ксенія Нестерова, Альона Момот, Аріна Волочаєва, Аліна Чмелюк, Катерина Свєчнікова.

Під час засідання розглядався спір у справі адміністративної юрисдикції за позовом органу місцевого самоврядування до молодіжної громадської організації з метою обмеження реалізації їх прав на мирне зібрання.

Слід зазначити, що модельне судове засідання було проведено на високому рівні, з дотриманням усіх норм та правил. Під час судового засідання було використано сучасні технічні засоби, велась фото- та відеозйомка.

Нагадаємо, у щойно відкритій у навчальному закладі залі судових засідань майже сто місць, є кімната для нарад та приміщення для підсудних і конвою, зала обладнана мультимедійним устаткуванням, що забезпечує відео- та аудіотрансляцію судового процесу.

Студенти та курсанти висловлюють подяку керівництву Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за можливість під час навчання спробувати себе в ролі головуючого, судді, секретаря та втілити свої теоретичні знання на практиці.

 

 


3 600