З фестивалю української музики та співу колектив університету повернувся з дипломами та нагородами

Новини університету

У Дніпрі пройшов щорічний ХІV Міський фестиваль української музики та співу ім. А. Я. Штогаренка. Загальна кількість осіб, які взяли участь у цьогорічному конкурсі – близько п’ятисот. Серед них солісти та творчі колективи різних вікових категорій: діти до 16 років, студенти, молодь, особи середнього віку, ветерани.

З метою вшанування пам’яті видатного українського митця у 2002 році управлінням культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради було започатковано новий творчий регіональний проект – Фестиваль української музики та співу імені А. Я. Штогаренка, який відкривається щорічно 15 жовтня у день народження композитора.

Колектив Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ представляли вокалісти: Дмитро Козар, Олександра Крімзун, Анатолій Чебанов, Родіон Артюх, Юлія Сідомон, Андрій Скрипник та Ілля Федін. Музичний супровід на гітарах та фортепіано забезпечили Станіслав Бондаренко, Микола Герасименко, Ірина Григорович та Юрій Івченко. На фестивалі солісти університетського ансамблю виконали 2 пісні: «Курсанти-лейтенанти» (слова і музика Юрія Івченка) та «Ой ти, дівчино, з горіха зерня» (слова Івана Франка, музика Анатолія Кос-Анатольського).

Серед аматорських та студентських колективів команда ДДУВС посіла 3 місце, за що отримала дипломи учасника та лауреата. Своєю перемогою курсанти та студенти завдячують художнім керівникам Світлані Немирович та Ірині Григорович, а також автору, поету і композитору Юрію Івченку.

ХІV Міський фестиваль української музики та співу ім. А. Я. Штогаренка став справжнім святом високого музичного мистецтва у нашому рідному місті. Вітаємо колектив культурно-масової та художньої самодіяльності ДДУВС з перемогою та бажаємо наснаги у творчому житті!

 

 


1 065