Випускники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ поповнили ряди Національної поліції України

Новини університету

З університетського плацу – в самостійне життя. У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшли урочистості з нагоди випуску молодих лейтенантів поліції. Дипломи про вищу освіту та перші офіцерські погони отримали 370 випускників вишу.

У день випуску на університетському плацу було людно та гамірно, панувала атмосфера відвертих емоцій та неприхованих переживань. Вчорашніх курсантів, тепер вже поліцейських, прийшли привітати батьки, друзі та кохані. Традиційно урочисті заходи розпочалися з внесення університетського прапору.

З теплими словами привітання ректор ДДУВС Віталій Глуховеря звернувся до випускників: «Пам’ятайте, що обраний Вами шлях покладає на Вас святий обов’язок завжди залишатись відданими українському народові, постійно вдосконалювати свою професійну майстерність, з високою відповідальністю виконувати покладені завдання, бути чесними, дисциплінованими працівниками, постійно захищати законні права та інтереси громадян незалежної України».

Далі курсанти поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам ОВС на Соборній площі та вшанували загиблих під час виконання службових обов’язків офіцерів хвилиною мовчання.

Привітати випускників із отриманням диплому про вищу освіту та першим офіцерським званням завітали почесні гості: перший заступник директора департаменту організаційно-апаратної роботи МВС України Михайло Журба, заступник начальника Департаменту карного розшуку – начальник управління боротьби з організованою злочинністю Олексій Харкевич, заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Володимир Юрченко, голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач, начальник ГУНП в Донецькій області генерал поліції третього рангу В’ячеслав Аброськін, начальник ГУНП в Запорізькій області полковник поліції Олег Золотоноша, заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області полковник поліції Павло Баранник, голова Соборної районної у м. Дніпро ради Артем Тімарєв й інші представники органів місцевої влади та силових структур.

І ось вона довгоочікувана та хвилююча мить: відповідальні офіцери приступили до вручення 370 дипломів. Дипломи з відзнакою отримав 61 випускник.

Після привітання почесних гостей свята наказом ректора університету листи-подяки отримали батьки, діти яких протягом чотирьох років сумлінно ставились до навчання, брали активну участь у науковому, спортивному та громадському житті навчального закладу, з відповідальністю ставились до виконання службових завдань.

У свою чергу зі словами вдячності до викладачів та батьків звернулися випускники Максим Романов та Катерина Фоменкова.

Завершилося свято прощанням із знаменом університету та останнім парадом монет.

Тепер вже позаду щоденні шикування, гуркіт барабанів та звуки маршу. Свято випуску перегорнуло останню сторінку університетського життя. Попереду – нелегка та відповідальна служба народові України.

 

 

 

 


5 272