Право жінки на гідну працю

Новини університету

Саме за такою назвою в приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації було проведено панельну дискусію.

Організаторами заходу виступили завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін ДДУВС Ірина Грицай та завідувач кафедри загально-правових дисциплін ДДУВС Лариса Наливайко, при підтримці Агентства ООН у справах біженців.

В дискусії взяли участь представники неурядових організацій та благодійних фондів, представники науково-освітнього середовища, студенти вищих навчальних закладів м. Дніпро.

З доповідями, присвяченими проблемі гендерної рівності та забезпеченню прав жінок на гідну працю виступили: Лариса Наливайко («Гендерна професійна сегрегація в Україні: проблеми та перспективи»); Ірина Грицай («Деякі шляхи вирішення питань гендерного паритету у забезпеченні політичних прав і свобод людини і громадянина»); викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін ДДУВС Ольга Ядловська – «Соціально-правові проблеми внутрішньо-переміщених осіб»; студентка юридичного факультету ДДУВС Альона Момот («Дискримінація жінок на ринку праці») та інші.

За результатами панельної дискусії були сформовані пропозиції до законодавчих актів, що мають на меті забезпечити захист прав працюючих жінок.

Також було запропоновано проводити тренінги з гендерних питань на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

 


1 317