Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ відзначив 51-у річницю

Новини університету

Невпинно час рухається вперед, залишаючи позаду себе славну історію Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Вже 51 рік минув з того пам’ятного дня 1966 року, коли Міністерством охорони громадського порядку Української РСР був виданий наказ про створення Дніпропетровської спеціальної середньої школи міліції.

З 1992 року правонаступником школи міліції стало Дніпропетровське училище міліції, з 1997 року – Дніпропетровський юридичний інститут, з 2001 року – Юридична академія Міністерства внутрішніх справ, а з 2005 року – Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Пройшовши тривалий шлях розвитку, університет став одним із провідних юридичних вишів регіону та країни, розвинув і зміцнив власні традиції, набув значного досвіду у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців для системи правоохоронних органів усіх рівнів. За роки існування навчального закладу з його стін вийшло близько 30 тисяч правоохоронців та фахівців-юристів, серед яких 21 генерал, відомі вчені-юристи, фахівці галузевої освіти та науковці.

Сьогодні, на новому етапі розвитку в університеті створені щонайкращі умови для плідної праці особового складу, навчання, проживання та дозвілля курсантів і студентів. З кожним днем навчальний заклад зміцнює свої позиції, зростає його науковий потенціал. Сьогодні в університеті навчається 1915 осіб перемінного складу, з них 1171 студент, 605 курсантів, 79 магістрів, 3 ад’юнктів та докторантів.

У 2016 році у слухачів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з’явилася можливість не лише отримувати якісну юридичну освіту на теренах України, а й здобувати паралельно освіту європейську та переймати досвід роботи в розвинутій країні Європейського Союзу – Польщі, що є запорукою успіху в майбутньому.

Урочистості з нагоди відзначення Дня народження університету розпочалися на плацу з внесення прапору навчального закладу. Далі особовий склад університету під супровід духового оркестру виконав Гімн України.

З привітальним словом до колег, курсантів та студентів звернувся ректор Віталій Глуховеря. Він пригадав сторінки історії навчального закладу, його колишніх керівників та всіх тих людей, які доклали чималих зусиль, витримки і терпіння заради того, щоб ми сьогодні могли пишатися науковими та матеріально-технічними здобутками нашої alma-mater. Ректор побажав усім присутнім віри у завтрашній день, надії на власні сили, цілеспрямованості та сміливості в досягненні високих ідеалів і омріяних цілей.

З нагоди 51-ї річниці та налагодження співпраці до навчального закладу завітали директор Управління по роботі з персоналом Департаменту поліції при Міністерстві внутрішніх справ Республіки Литва Томас Бікманас та заступник Голови Литовської школи поліції Міндаугас Біліус.

По закінченні привітань зачитали наказ про нагородження кращих студентів та курсантів університету: за високі досягнення у навчанні, активну участь у громадському житті в університеті та з нагоди відзначення 51-ї річниці з дня створення навчального закладу.

Продовжилися святкові урочистості у конференц-залі навчального закладу. Першим привітав присутніх ректор університету заслужений юрист України Віталій Глуховеря.

Традиційно присутні в залі вшанували хвилиною мовчання загиблих під час виконання службових обов’язків працівників ОВС.

Багато почесних гостей завітали привітати університет з 51-ю річницею: голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ірина Федорчук, голова постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності Владислав Бородін, начальник Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області, полковник Андрій Кульбач, голова Соборної районної у місті Дніпрі ради Артем Тімарєв, ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з 1997 по 2011 роки Олександр Негодченко.

Після привітань почесних гостей кращі співробітники університету отримали почесні нагороди, грамоти, подяки та заохочення, видані правами ректора університету, Дніпропетровських обласної, районної та міської рад.

З нагоди 51-ї річниці на сцені виступали кращі вокалісти, хореографічні колективи та оркестр університету.

Ще довго будуть лунати у серцях присутніх святкові акорди, нагадуючи про День народження Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та спонукаючи до нових високих звершень в ім’я його подальшого процвітання.

 

 


3 436