Міністр юстиції зустрівся зі студентами Дніпра

Новини університету

23 березня Міністр юстиції України Павло Петренко в рамках робочої поїздки зустрівся з курсантами та студентами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Національного гірничого університету, Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара та Університету митної справи та фінансів.

Міністр розповів про реформи, які проводяться у його відомстві та запевнив – зараз воно потребує оновлення кадрів. Тож, після отримання диплому студенти можуть зробити свій вклад у розбудову структури юстиції.

Зустріч проходила у форматі запитання-відповідь. Особливу увагу майбутні юристи приділили організації роботи центрів правового захисту. На даний час в Дніпропетровській області функціонує 9 таких центрів та 25 бюро правової допомоги.

Обговорили і про процес децентралізації, та яким чином здійснюється правове регулювання відносин у новостворених об’єднаних територіальних громадах.

Окрему увагу він приділив реформі державної виконавчої та пенітенціарної служби, покращенню умов відбування покарань засудженими та запровадженню в Україні повноцінної системи пробації, у тому числі серед неповнолітніх.

Міністр відповів на запитання студентів та курсантів щодо змін у судовій системі, її кадрового забезпечення та оновлення, перспектив розвитку законодавства та майбутнього країни.

Справи у міжнародних судах, боротьба з агресією Російської Федерації, безвізовий режим з ЄС: обговорення цих питань також викликало жвавий інтерес та багато запитань з боку курсантів.

Павло Дмитрович відзначив, що молодь є двигуном, який змінює країну. Тому побажав здобувачам вищої освіти постійно працювати над собою, самовдосконалюватись, проявляти активну громадську позицію та попри все досягати поставленої перед собою мети.

 

 


2 051