Прадавній розпис, обереги та орнаменти, що пройшли крізь тисячоліття

Новини університету

З цими унікальними витворами мистецтва курсанти 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ познайомилися у сел. Петриківка, що на Дніпропетровщині.

Сюди з’їжджаються чимало туристів, щоб пересвідчитися у приголомшливій красі образотворчого мистецтва. Саме у будівлі центру народного мистецтва «Петриківка» розташовані найкращі експонати та майстерні петриківського розпису.

Під час екскурсії курсанти дізналися про особливості петриківського розпису, талановитих майстрів селища. Окрім розписаних виробів декоративно-ужиткового мистецтва курсантам сподобалися вишивки та ляльки-мотанки, виготовлені руками петриківців.

Зі слів екскурсовода курсанти дізналися, що майстри «Петриківки» для своєї продукції використовують екологічно чисті матеріали: деревину липи, вільхи та берези, яку купують в Полтавській і Сумській областях. Також цією технікою користуються при створенні творів на кераміці, полотні та папері. У розписі надають перевагу зображенню рослин, рідше – тварин, які характерні для даної місцевості.

 

 


1 159