«Підвищення ефективності реагування поліції на випадки сексуального та гендерно-обумовленого насильства, а також протидія їх вчиненню»

Новини університету

За такою назвою на базі Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов тренінг, у якому взяли участь науково-педагогічні співробітники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Ініціювали та провели захід бюро з демократичних інститутів і прав людини (ODIHR) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОSCE) у співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу (EUAM) та міжнародним правозахисним центром «Ла Страда-Україна».

Тренінг проходив за участі поліцейських Фінляндської Республіки та Королівства Швеція, які презентували свій досвід роботи в реагуванні поліції на випадки гендерно-обумовленого насильства.

ДДУВС на тренінгу представляли завідувач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, доктор юридичних наук, доцент, полковник поліції Тетяна Мінка та старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан.

У ході роботи експертами тренінгу були розглянуті питання: види гендерно-обумовленого насильства і реагування поліції на нього; класифікація і протидія гендерно-обумовленого насильства: національний і міжнародний контекст; порядок опитування потерпілих з урахуванням поваги прав людини та використанням гендерно-сенситивного підходу; медичне і судово-криміналістичне дослідження доказової бази; міжвідомча співпраця та направлення потерпілих для отримання фахової допомоги; торгівля людьми.

По закінченню тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 


1 169