У Кривому Розі відкрито Центр правової інформації

Новини Криворізького факультету ДДУВС

У відкритті Центру правової інформації, що знаходиться за адресою м. Кривий Ріг, пр. Гагаріна, 27а, взяли участь студенти Криворізького факультету.

Відтепер тут проходитимуть правороз’яснювальні семінари, круглі столи з правових питань, діятиме медіа-клуб документального кіно про права людини. У центрі правової інформації можна буде отримати матеріали про доступ до безоплатної правової допомоги, почитати про захист прав учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, дізнатись алгоритми дій у разі насильства в сім’ї тощо.

Відкриття центру відбулось за участю та організаційної підтримки Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової інформації та Криворізького міського правозахисного товариства.

У відкритті Центру правової інформації, що знаходиться за адресою м. Кривий Ріг, пр. Гагаріна, 27а, взяли участь студенти Криворізького факультету.

У день відкриття Центру правової інформації своїми дослідженнями і пропозиціями щодо актуальності питання підвищення правової свідомості суспільства і, зокрема, молоді, ділились студенти Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту МВС, Одеської юридичної академії, Криворізького економічного інституту, Криворізького національного університету, Криворізького державного університету.

У Кривому Розі відкрито Центр правової інформації

Який стан справ у питаннях правової освіти? Що можемо зробити разом? Про це та інше стосовно захисту прав громадян розмірковували студенти, учні, адвокати, представники громадських організацій (Криворізьке міське правозахисне товариство, Земляки з Криворіжжя, Центр правових ініціатив, Юридична підтримка), Першого та Другого місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, виконкому Криворізької міської ради, бібліотекарі.

Чудовою новиною для присутніх стала інформація про підготовку до відкриття в м. Дніпро Міжрегіональної інформаційно-комунікаційної платформи, яка буде структурним підрозділом Координаційного центру правової допомоги Міністерства юстиції України.

Молоді під час заходу було багато. І всі прагнули висловити свою точку зору. Говорили про те, що права потрібно захищати, довіру до виконавчої та судової влади слід відновлювати, а суспільство вчити. Пропонували розвивати юридичний клінічний рух, проводити спільні заходи, посилювати правове виховання. Місцем для цього і стане Центр правової інформації, відкритий на базі бібліотеки-філії № 11.

 

 


963