Майбутні поліцейські та юристи рятують життя важкохворим дітям

Новини університету

40 курсантів та студентів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до добровільної благодійної акції по здачі крові для лікування хворих дітей Дніпропетровщини.

З самого ранку перед роботою та навчанням до прийомного пункту Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні сходилися небайдужі містяни. Всіх їх об’єднала одна мета – подарувати шанс на одужання та надію на життя маленьким пацієнтам, які проходять лікування у медичному закладі.

У лікарні щорічно проводиться близько 9 тисяч операцій різного ступеня складності. Лікуються хворі з опіками, політравмами, онкологічними та гематологічними захворюваннями. У 2016 році у КЗ «ДОДКЛ» ДОР» маленьким пацієнтам було перелито близько 200 літрів еритроцитів, 100 літрів плазми, 40 літрів альбуміну та інших препаратів крові.

Варто зазначити, що курсанти ДДУВС беруть участь у акціях по здачі крові регулярно. Цього разу хлопці та дівчата здали близько 20 літрів крові.

«Здача крові це такий захід, який актуальний завжди, адже кожного дня в ДТП травмуються люди і потребують допомоги. Я кров здавав вже багато разів, і дізнавшись, що потрібна допомога для діток – пішов без жодних вагань. Так само вчинили і мої колеги. Я вірю, що така посильна безкорислива допомога – не лише поповнить запаси банку крові, а й врятує життя не одній дитині», – розповідає курсант 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Сергій Потрогош.

Лікарі переконані, що найкращими донорами є саме курсанти та правоохоронці, адже під час служби вони проходять серйозну медичну перевірку, тож для здачі крові є здоровими, що є обов’язковим фактором. Медики щиро подякували керівництву університету за багаторічну плідну співпрацю.

 

 


1 310