«Україна-НАТО: реформування оборонного та політичного сектору»

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла науково-практична конференція, організована зусиллями кафедр соціально-гуманітарних та загальноправових дисциплін за підтримки голови Постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Ірини Фріз.

Для України партнерство з НАТО – невід’ємна складова евроінтеграційного курсу, що доповнює процес внутрішньодержавних перетворень необхідними реформами оборонного та безпекового секторів. Саме це твердження лягло в основу обговорень під час конференції.

У роботі науково-практичної конференції взяли участь провідні вітчизняні науковці, судді, представники органів державної влади, громадських об’єднань та здобувачі вищої освіти.

Мета заходу – напрацювання експертних рекомендацій та висновків, які можуть бути використані як на регіональному, так і на національних рівнях.

Головне питання, що обговорювалося під час конференції, – реформування політичного та оборонного сектору України у контексті відповідності їх до стандартів НАТО. Крім того, учасники жваво дискутували на теми інформаційної політики України щодо євроатлантичної інтеграції, геоекономічної та геополітичної перспективи співпраці Україна-НАТО у різних сферах.

 

 


2 019