Зупинимо насильство в сім’ї. Стартував навчальний проект для працівників поліції

Новини університету

22-26 травня на території Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за ініціативою МВС та Національної поліції України під егідою Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) стартував пілотний проект щодо створення та діяльності мобільних груп з реагування та запобігання насильству в сім’ї.

До навчання відібрані працівники поліції превенції, слідства, карного розшуку та патрульної поліції з міст Києва, Одеси та Сєвєродонецька.

У рамках проекту планується навчання з використанням новітніх форм і методів роботи, зокрема спеціально облаштованої інтерактивної класної кімнати, що дозволяє змоделювати дії працівників поліції після прибуття на сімейно-побутовий конфлікт.

В основу покладені сценарії різних ситуацій розвитку подій, що пов’язані з насильством у сім’ї. Переглядаючи інсценування в інтерактивній кімнаті на плазмовому моніторі, слухачі разом із викладачами будуть мати змогу проаналізували допущені помилки та відпрацювати практичні навички поведінки в типових ситуаціях.

 

 


1 450