«Поетами народжуються, ораторами стають»: курсанти університету на міжнародному конкурсі «Цицероній – 2017»

Новини університету

Курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Галина Волошина та Євгенія Денисенко взяли участь у ХVII Міжнародному конкурсі ораторського мистецтва «Цицероній – 2017», який проходив у Академії Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь (м. Мінськ).

Підготовкою учасників команди нашого навчального закладу займалася доцент кафедри українознавства та іноземних мов Тетяна Крашеніннікова. Захід об’єднав 22 навчальні заклади з 8 країн світу (Білорусь, Україна, Азербайджан, Венесуела, Нігерія, Китай, Казахстан, Туркменістан).

Основною метою конкурсу організатори ставили: навчання студентів, курсантів, магістрів, аспірантів, ад’юнктів раціональної та ефективної технології підготування та виступу з публічними промовами; формування у молоді спеціальних комунікативних умінь та навичок лідерства; оволодіння мистецтвом переконувати, професійно відстоювати погляди у суперечках та дискусіях; підвищення загального культурного рівня мовлення молоді.

До складу журі, під керуванням кандидата філософських наук, доцента, професора кафедри психології і педагогіки Академії Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь Василія Голубєва, входили висококваліфіковані фахівці у сфері мовленнєвої комунікації: лектори, журналісти, диктори радіо та телебачення, філологи, юристи, серед яких доктори та кандидати наук, заслужені діячі наук, лауреати державних премій. Почесне право бути суддею конкурсу отримала доцент кафедри українознавства та іноземних мов ДДУВС Тетяна Крашеніннікова.

Білоруські колеги дружньо прийняли учасників із Дніпра, які подарували на змаганнях міжнародного рівня курсантські позитивні емоції, поділилися досвідом із юридичних та філологічних дисциплін. Члени журі також високо оцінили рівень підготовки та ораторські здібності курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, віддавши їм місця у десятці кращих та звання лауреатів.

Бажаємо нашим курсантам творчих успіхів, натхнення і подальших перемог!

 

 


1 432