У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочато впровадження Автоматизованої системи контролю відвідування та відпрацювання навчальних занять АСК «Електронний деканат»

Анонси університету, Новини університету

З метою впровадження новітніх технологій навчання, удосконалення навчального процесу та на виконання Державної програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ з 22 травня 2017 року розпочато впровадження Автоматизованої системи контролю відвідування та відпрацювання навчальних занять АСК «Електронний деканат».

Для проведення тестового впровадження системи визначено фокус-групи ПС-444 та ЮД-645 та відповідальних співробітників Навчально-методичного відділу та факультетів.

Головною метою АСК «Електронний деканат» є створення інформаційного середовища, спрямованого на:

 підвищення якості освіти;

 забезпечення постійного контролю за відвіданням здобувачами вищої освіти навчальних занять;

 можливість організації відпрацювання пропусків навчальних занять без безпосереднього залучення викладачів;

 запобігання неякісного та необ’єктивного контролю набутих знань в університеті.

Значною складовою АСК «Електронний деканат» є система контролю доступу «STOP-NET 4.0»Значною складовою АСК «Електронний деканат» є система контролю доступу «STOP-NET 4.0», яка в режимі реального часу фіксує наявність здобувача вищої освіти на території університету. Для цього використовується спеціальна електронна ключ-карта з індивідуальним номером та персональними даними здобувача вищої освіти.

Автоматизована система контролю відвідування та відпрацювання навчальних занятьВ разі допущення пропуску навчальних занять відповідна відмітка автоматично потрапляє в Електронний журнал відвідування навчальних занять.

Здобувач вищої освіти за допомогою індивідуального коду має змогу ознайомитись з наявними пропусками та визначити зручний для нього час відпрацювання навчальних занять.

Відпрацювання проходить у спеціалізованому комп’ютерному класі, прибувши в який здобувач вищої освіти має змогу обрати дисципліну та тему для відпрацювання.

Відпрацювання пропущених навчальних занять проходить у формі тестів, які розроблені провідними науковцями університету.

Також однією з важливих складових АСК «Електронний деканат» є модуль «Зріз знань», за допомогою якого з’являється можливість у будь-який час провести контроль якості набутих знань та навичок здобувачами вищої освіти з обраної дисципліни.

Система контролю відвідування та відпрацювання навчальних занять

 

 


2 736