Що потрібно знати організаціям, які працюють з внутрішньо переміщеними особами та громадами у Дніпропетровській області?

Новини університету

У контексті ґендерно-обумовленого насильства на це запитання шукали відповідь учасники семінару, який проходив на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Ініціювали та провели захід науково-педагогічні працівники кафедр загально-правових та соціально-гуманітарних дисциплін. Проходив він за підтримки Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених (ВПО) осіб в Україні», Фонду народонаселення ООН в Україні, Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй по правам людини, Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області.

Організатори семінару ставили за мету підвищити обізнаність надавачів послуг ВПО щодо проблеми насильства проти жінок і ґендерно-обумовленого насильства; інформувати населення щодо проблеми сексуального насильства в умовах військового конфлікту в Україні; окреслити перспективи законодавчих змін у зв’язку з ратифікацією Стамбульської конвенції.

Семінар пройшов у рамках діяльності сабкластеру з питань ґендерно-обумовленого насильства, координаційної платформи для спільного реагування на випадки насильства за ознакою статі та розробки узгоджених стратегій у зазначеній сфері.

 

 


1 239