Окреслили перспективи співпраці з питань протидії ґендерно обумовленому насильству

Новини університету

Т.в.о. ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко за запрошенням представництва Фонду народонаселення ООН у м. Дніпро зустрівся з представником Фонду паном Каспером Піком та його заступником Павлом Замостьяном.

На зустрічі були присутні Лариса Наливайко, завідувач кафедри загально-правових дисциплін, Ірина Грицай, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та Тетяна Чумаченко, начальник відділу зв’язків з громадськістю та міжнародних зв’язків університету.

Одним із пріоритетних напрямів гуманітарної допомоги з боку Фонду є забезпечення потреб потерпілих від домашнього насильства, а головне, надання необхідної допомоги у випадку його вчинення. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ було обрано для ділової зустрічі не випадково, тому що протягом багатьох років виш системно підходить до цієї проблеми, враховуючі зміни у суспільстві та імплементуючи в освітній процес міжнародний досвід із цього приводу. Надання безоплатної юридичної допомоги через клініку «Істина», робота call-centre сприяє доступу до правових та соціально-психологічних послуг, задовольняючи таким чином гуманітарні запити населення.

У результаті обговорення поточних та прогнозованих потреб у цьому напрямку було визначено перспективи співпраці щодо протидії ґендерно обумовленому насильству та розроблено проект меморандуму між представництвом Фонду народонаселення ООН в Україні та Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ.

 

 


1 480