ВАДИМ ТРОЯН: РЕФОРМА СИСТЕМИ ОСВІТИ ПРАВООХОРОНЦІВ – ПРІОРИТЕТ МВС

Новини університету

Про це заступник глави МВС України Вадим Троян заявив під час візиту до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ сьогодні, 12 червня. До відомчого вишу цього дня також завітали радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк та начальник поліції Дніпропетровської області Віталій Глуховеря.

За словами Вадима Трояна, реформа системи навчання та перепідготовки поліцейських є невід’ємною складовою трансформаційних процесів, що тривають у відомстві. «Ми приділяємо значну увагу реформі системи освіти правоохоронців. Цей напрям є одним із пріоритетів для нас. Адже рівень освіти поліцейського, його відповідність вимогам і викликам сучасності – це запорука успішної діяльності Національної поліції», – підкреслив Вадим Троян.

Він також повідомив, що навчальні програми у відомчих вишах МВС, що забезпечують підготовку кадрів для Національної поліції України, мають бути відформатовані з урахуванням існуючих кримінальних загроз. Зокрема, докорінних змін потребує викладання оперативно-раптової діяльності, пошукових, розвідувальних та контррозвідувальних заходів, що здійснюються із застосуванням оперативних та оперативно-технічних засобів.

«Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ має стати одним із сучасних центрів підготовки кадрів і забезпечити поліцейські підрозділи регіону офіцерами, здатними стати обличчям нової поліції і уособленням тих якісних змін, які відбуваються у правоохоронній системі», – наголосив заступник глави МВС.

Під час візиту делегація ознайомилася з матеріально-технічною базою та інноваційними формами навчання, що вже запроваджені в освітній процес. Очільник вишу Андрій Фоменко розповів про досягнення та здобутки провідного юридичного вишу Придніпров’я.

Своєю чергою начальник ГУНП в Дніпропетровській області Віталій Глуховеря, який протягом тривалого часу був ректором ДДУВС зауважив, що одне з найголовніших досягнень вишу – це активна співпраця керівництва з молоддю та спільне вирішення поставлених завдань.

Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков наголосив, що основою нової поліції є фундаментально новий рівень свідомості правоохоронців та рівень їхньої підготовки.

 

 

 


3 034