Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ – флагман юридичної освіти в регіоні

Новини університету

За такою темою в ІА «МОСТ-ДНІПРО» пройшла прес-конференція за участю в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області Ольги Захарової, проректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександра Ведмідського та декана юридичного факультету Вікторії Савіщенко.

Проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Ведмідський розповів про престижність професій юриста та правоохоронця, особливості цьогорічної вступної кампанії, запросив бакалаврів усіх спеціальностей отримати юридичну освіту на рівень магістра.

«Згідно зі змінами, введеними Міносвіти, на спеціальність «Право», шифр 081, введений іспит з запуском незалежного оцінювання. Він нічим не відрізняється від ЗНО, яке здають випускники шкіл. Іспит складається з трьох розділів: правова компетентність, 6 базових законів права та іноземна мова (англійська, німецька та французька). Це для тих, хто вступає зі ступенем бакалавр за спеціальністю «Право». Якщо спеціальності інші, потрібно здати комплексний іспит, а потім незалежне оцінювання, яке буде проходити 3 серпня в усіх вузах України. Подача документів – з 12 липня – через електронні кабінети. Щоб полегшити завдання для абітурієнтів, ми вирішили провести для них пробне тестування. Воно буде проходити з 17 червня чотири суботи поспіль. Ми запрошуємо на тестування всіх бажаючих. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті ДДУВС», – сказав він.

В.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області Ольга Захарова запросила випускників юридичних спеціальностей на практику в управління.

«Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ – це флагман юридичної освіти в регіоні. Кращим доказам цього є те, що в 2016 році Дніпропетровська обласна організація спілки юристів України відзначила навчальний заклад як кращий вуз юридичного напряму в регіоні. Хочу відзначити, що багато випускників, які проходять практику в органах юстиції, отримують посади держслужбовців.

Зараз ми запрошуємо студентів юридичних вузів до нас на практику. Вимога: вік до 25 років і 3 курси юридичного освіти. Після практики у нас кращі студенти можуть пройти стажування в Міністерстві юстиції України, а потім і знайти роботу в органах юстиції», – сказала вона.

Декан юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Вікторія Савіщенко зазначила, що вуз орієнтується на посилення практичної складової.

«Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ уже понад 50 років постачає юридичні кадри для всіх регіонів України. У ДДУВС відкрита лінія 102, яка моделює всі практичні ситуації, з якими стикаються поліцейські в своїй роботі. Таким чином, наші курсанти мають можливість тренуватися. В університеті відкритий єдиний в Україні зал судових засідань, який дає можливість проводити судові засідання. Так що, практика в ДДУВС – на 1-му місці», – сказала вона.

 

 


2 003