Запах пороху на обличчі: курсанти перших курсів відвідали полігон

Новини університету

У навчально-тренувальному центрі ДДУВС, що у селі Партизанському, впродовж двох днів проходили практичні заняття зі стрільби з автомату АК-74 та АКМ, у яких взяли участь 219 курсантів 1-х курсів.

Заняття організували та провели науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки.

Варто відмітити, що для першокурсників це був перший досвід стрільби з автомату в умовах наближених до реальності.

Під час навчально-тренувальних стрільб курсанти споряджали боєприпаси та вчилися влучній стрільби з вогнепальної зброї. Алгоритми надання поліцейськими домедичної допомоги показали волонтери загону швидкого реагування «Червоний Хрест» та співробітники Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Також курсантам продемонстрували роботу спеціальних засобів – ручної димової гранати 2-Б (білий дим) та 2-Ч (чорний дим).

Охороняли стрільби працівники поліції особливого призначення за допомогою квадракоптеру Фантом-4, який дозволив відзняти динамічні панорамні сценки стрільб.

«Подібні практичні заняття проводяться у Партизанському регулярно. Така практика важлива як для курсантів, так і для офіцерів. Хлопці та дівчата, майбутні поліцейські, проходять так звану тест-перевірку на ступінь моральної та фізичної готовності виконувати поставлені бойові завдання у надскладних умовах. Для викладачів кафедри ТСП – це можливість удосконалити педагогічну майстерність та професійно-бойові навички», – вважає начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Андрій Жбанчик.

Після захоплюючих та виснажливих занять курсанти дружнім колективом смакували приготованим власноруч похідним кулішем та ділилися враженнями.

 

 


2 037