Поліцейські із п’яти областей України склали Присягу

Новини Криворізького факультету ДДУВС, Новини університету

4 липня у житті колективу Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбулась важлива та відповідальна подія – 233 поліцейських в урочистій обстановці склали Присягу.

Привітати нове поповнення нацполіції з визначною подією завітали заступник начальника ГУНП України у Кіровоградській області полковник поліції Дмитро Ткаченок, заступник начальника слідчого управління ГУНП України у Черкаській області підполковник поліції Олександр Запорожець, начальник управління кадрового забезпечення ГУНП України у Полтавській області полковник поліції Сергій Гаврик, заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУНП України у Запорізькій області полковник поліції Валерій Лемиш, заступник начальника Криворізького відділу поліції ГУНП України у Дніпропетровській області полковник поліції Микола Верповський, представники міської влади та інші почесні гості.

З привітальним словом до поліцейських, їхніх рідних та гостей звернувся т.в.о. ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко: «Присяга приймається на все життя і є незабутньою подією у житті кожної людини, свідченням свідомого вибору та ставлення до професії. Пам’ятайте, що обраний вами шлях покладає на вас святий обов’язок завжди залишатися відданими українському народові, з високою відповідальністю виконувати поставлені завдання, бути чесними, сумлінними і дисциплінованими співробітниками, постійно захищати законні права та інтереси громадян нашої держави».

Присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам органів внутрішніх справ та вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.

І ось вона відповідальна та зворушлива мить. Т.в.о. першого проректора підполковник поліції Роман Кацуба подав команду відповідальним офіцерам приступити до церемонії складання Присяги працівника Національної поліції. Із уст кожного поліцейського прозвучали священні слова присяги: «Я, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права та свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки».

Завершилося свято урочистим маршем: з центральної площі – на нелегку, відповідальну та небезпечну службу.

 

 


1 712