Студенти університету склали Військову присягу

Новини університету

Студенти юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ закінчили навчання на кафедрі військової підготовки.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ надає можливість студентам юридичного факультету, які виявили бажання проходити військову службу і за своїм рівнем фізичної підготовки та станом здоров’я відповідають встановленим вимогам проходження служби, отримати військове звання після закінчення навчання на кафедрі військової підготовки.

Молоді люди проходять 2-річний курс підготовки офіцерів запасу, що включає в себе вивчення основних положень статутів, фізичну, стройову, тактичну та інші види підготовок, по закінченню їм присвоюється звання «молодший лейтенант запасу».

Випускник кафедри військової підготовки студент юридичного факультету Тимур Волковой з гордістю зазначив: «Я став кваліфікованим військовослужбовцем, у цей нелегкий для країни час служити людям і захищати їх – надзвичайно почесно», а його однокурсниця Тетяна Старина зауважила: «Складання Військової присяги на вірність Українському народу – це знаменна подія. Розумію всі ризики, але з дитинства мріяла стати військовим, адже збройний захист Вітчизни в усі часи вважався почесним обов’язком і обов’язком кожного громадянина».

Військова служба для молодої людини – це шлях становлення особистості, загартування, перевірка на витривалість та вміння діяти в екстремальних умовах. Це святий обов’язок боронити свою державу.

Студенти 4-го курсу юридичного факультету Владислав Моротченко та Емін Ахмедов не могли стримати радості: «Присяга – це не просто слова клятви, виконання військового обов’язку, а поклик справжніх бійців».

Вітаємо наших студентів із знаменною подією в житті та бажаємо гордо нести ім’я захисників української землі!

 

 


2 340