Табірний збір: тест на витримку, терпіння та винахідливість

Новини університету

Упродовж двох тижнів 400 першокурсників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проходять табірний збір або перше у житті «бойове хрещення».

8 серпня, ранок, о пів на сьому – перший день табірного збору. Команда «Підйом!» луною проноситься казармою. Ласкаво просимо до курсантської родини!

Радість, хвилювання, надії переповнюють юначі серця. З кожним днем вони все більше і більше сумують за звичним режимом дня, своєю кімнатою, батьками, друзями, однак і радіють у той же час, бо вже давно прийняли виважене рішення – стати до багатотисячного строю національної поліції України.

Табірний збір – це запланований навчальною програмою курс, протягом якого нове покоління курсантів звикається з напруженим казарменим режимом, оволодіває першими навичками стройової підготовки, ознайомлюється з матеріально-технічною базою університету, історією та традиціями навчального закладу.

«Емоції переповнюють, – розповідає курсант першого курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Олександр Веніславський. – Здавалося б, ми усі різні, у кожного свій характер, індивідуальні інтереси та уподобання. І в одну мить команда начальника курсу «Шикуйсь!» об’єднала нас усіх у дружній згуртований колектив». Звикнути до розпорядку та сурової дисципліни хлопцеві було не важко, адже він – випускник Дніпропетровського воєнного ліцею, тест на витримку та терпіння пройшов ще там. Втім, розповідає, що після стройової ввечері ніг не відчував ніхто, навіть він, загартований ліцеїст. «Запам’яталося міжфакультетське спортивно-масове свято, яке включало в себе біг на 100 метрів, підтягування, естафету та перетягування канату. Змагання згуртували нас у велику курсантську родину», – захоплено розповідає першокурсник.

На запитання, які культурно-масові заходи проводились упродовж табірного збору курсантка факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Світлана Петрина дотепно пожартувала: «Кожен новий день у казармі починався з декоративного мистецтва, саме так більшість із нас називають процес заправляння ліжок. А далі все за розпорядком. Зарядка, стройова, заняття – це перші труднощі, які ми маємо достойно витримати, аби стати повноправними членами великої курсантської сім’ї. За перший проведений разом тиждень ми всі дуже здружилися, у колективі панує дух взаємовиручки та взаємопідтримки».

Наразі їх переповнюють емоції, виснажені стройовою та заняттями з фізичної підготовки, вони повертаються до казарми. О 22:30 звучить команда «Відбій!».

Хтось перед сном сумує за рідною домівкою, батьками та друзями, а комусь вже за мить насниться плац, стройова, новенька курсантська форма та довгоочікуваний День знань, до якого першокурсники продовжать підготовку вже завтра.

 

 


3 151