Психологи допомагають першокурсникам адаптуватися до нових умов навчання та проживання

Новини університету

Під час проходження табірного збору з курсантами перших курсів працюють психологи. На думку керівництва Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ така підтримка вкрай необхідна для хлопців і дівчат, які донедавна жили поза колективом, зовсім за іншими, звичними для них розпорядком та правилами.

Упродовж двох тижнів першокурсники беруть участь у тренінгових заняттях, під час яких вони разом зі співробітниками відділення психологічного забезпечення вирішують різні ситуативні проблемні питання, з якими вони стикнулися у перші дні перебування в університеті.

Під час занять курсанти отримали можливість сформувати стійку мотивацію до отримання професії поліцейського, знизити рівень тривожності, емоційного, психологічного навантаження та підвищити свою самооцінку.

Також психологи допомагають курсантам створити сприятливий психологічний клімат у колективі. Хлопці та дівчата отримують відповіді на питання, як мобілізувати внутрішній ресурс, оволодівають навичками надавати підтримку один одному.

 

 


1 677