Ключ до Країни знань вручено

Новини університету

1 вересня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочався новий навчальний рік. На плацу навчального закладу вишикувалися молоді курсанти, зібралися студенти та їхні батьки, щоб відзначити День знань. Погода внесла свої корективи – впродовж заходу накрапав дощ, але це, до речі є щасливим знаменням абсолютно будь-яких починань, так що ніхто не засмутився, адже попереду новий навчальний рік – початок нових звершень, нового життя.

У цьому році велику та дружну університетську родину поповнили 1480 курсантів та студентів. Усі вони свідомо обирали професію, впевнено йшли до своєї мети, успішно здали ЗНО та подолали нелегкий конкурсний відбір під час вступної кампанії.

Відрадно, що до нас було подано багато заяв абітурієнтів із високим конкурсним балом. 70% студентів та курсантів мають середній бал атестату на високому рівні, 60% мають результати ЗНО вище 165 балів.

Заяви на вступ до університету були подані вступниками з усіх регіонів України (Дніпропетровщина, Донеччина, Львівщина, Закарпаття, Вінничина, Харківщина, Черкащина, Полтавщина), свідчать про зміцнення позицій та зростання авторитету ДДУВС на загальноукраїнському рівні.

Необхідно зазначити, що у цьому році вперше всі, хто бажав отримати ступінь магістра права здавали зовнішнє незалежне оцінювання. Всі випускники ДДУВС з освітнім рівнем бакалавра склали вступне випробування з права. Для отримання ступеня магістра в нашому виші будуть навчатися студенти з найкращими конкурсними балами. Найбільший конкурсний бал – 470 балів має випускник ДДУВС 2017 року Киян Арсеній.

Розпочали урочистості з виконання Гімну України під акомпанемент духового оркестру. До всіх присутніх звернувся з вітальними словами т.в.о. ректора полковник поліції Андрій Фоменко, який наголосив, що вступивши до ДДУВС, молоді люди зробили свідомий вибір – служити і захищати свій народ і свою державу. Тож, протягом усіх років навчання вони повинні докласти максимум зусиль, щоб у майбутньому робити це якісно, чесно і професійно.

У 2017 році кращими вступниками ДДУВС за рейтинговими списками Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ стали курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Тетяна Черкашина та студент юридичного факультету Кирило Горблянський. Першокурсники отримали дипломи «Кращий вступник-2017» від голови Дніпровської обласної організації «Союз юристів України» Володимира Дона. Також Голова вручив дипломи першокурсникам, Віолеті Камишовій та Олексію Черняку, які виховувались у родинах правоохоронців, та вступивши до ДДУВС, вирішили стати достойним продовженням поліцейської династії.

Також у свято Дня знань нагородили кращих спортсменів навчального закладу. Посвідчення майстрів спорту України з фрі-файту отримали курсант Леонід Челахов та студент Максим Рябовол.

Після чого т.в.о. ректора Андрій Фоменко вручив першокурсникам символічний ключ знань та студентський квиток.

Завершили захід урочистим маршем, який виконали стройові підрозділи курсантів під звуки духового оркестру університету.

По завершенню урочистостей усі курсанти та студенти направилися до навчальних аудиторій на перше у новому навчальному році заняття, яке пройшло під девізом: «Європа – наш цивілізований вибір».

 

 


2 304