Завершили навчання другі мобільні групи протидії домашньому насильству

Новини університету

Сьогодні, 8 вересня, на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завершилися навчання мобільних груп із реагування на насильство в сім’ї, які будуть виконувати свою роботу по виявленню та наданню допомоги тим, хто потерпає від домашнього насильства.

Протягом тижня у навчальному закладі проходили навчання 21 працівник поліції превенції, слідства, карного розшуку та патрульної поліції з міст Києва, Одеси та Сєвєродонецька.

Для проведення тренінгу університет було обрано не випадково – наявність спеціально облаштованої інтерактивної класної кімнати дозволяє моделювати дії працівників поліції після прибуття на сімейно-побутовий конфлікт та приймати правильне рішення.

У програмі тренінгу відпрацювання сценаріїв в інтерактивній кімнаті, складання процесуальних документів за практичною ситуацією, вирішення психологічних аспектів, які виникають під час роботи поліцейських, надання першої медичної допомоги. Варто відмітити особливу активність працівників кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС у розробці сценаріїв та проведенні занять.

Більшість учасників тренінгу прийшли у поліцію свідомо та, як кажуть, за покликом серця, з різних професій. Так, інспектор патрульної поліції (м. Київ) Ілона Гавриш приступила до служби у травні цього року, має три вищі освіти, відповідно три спеціальності – психолог, вчитель початкових класів та бухгалтер. Захоплюється петриківським розписом, займається боксом, полюбляє полювання. Несе службу з задоволенням та усвідомленням величезної відповідальності. Незадовго до церемонії вручення сертифікатів Ілона поділилися враженнями про навчання в університеті: «Хочу висловити вдячність ініціаторам та викладачам занять. Отримала нові знання, а головне практичні навички, як себе поводити у конкретній ситуації, пов’язаній із насиллям у сім’ї. Залюбки взяла б участь іще в одному такому тренінгу, переконана, тренерам та викладачам цього університету ще є багато чому нас навчити. Переконана, подібні курси стануть у нагоді кожному поліцейському, тому рекомендую колегам докласти зусиль, аби стати учасниками третьої мобільної групи».

Тетяна Панаіт, інспектор патрульної поліції (м. Сєвєродонецьк), розпочала кар’єру поліцейського у травні 2016 року. До цього працювала за спеціальністю в Управлінні держсанепідслужби. Роботою задоволена, більше того, пишається тим, що несе службу в органах національної поліції. Переконана, на обійманій посаді може бути корисною суспільству. «Мої враження від тренінгу дуже позитивні. Цікавими та змістовними видалися заняття. Використання інноваційних методів у навчанні на прикладі спеціально розроблених сценаріїв надало змогу відпрацювати навички правильного реагування на факти вчинення насильства в сім’ї. Вважаю, що саме жінки в поліції повинні вміти та знати, як правильно реагувати на подібні негативні суспільні явища, адже їм легше знайти психологічний підхід до дітей та скривджених дружин», – ділиться враженнями від тренінгу Тетяна.

Начальник кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Тетяна Мінка вручила учасникам тренінгу сертифікати про завершення навчання, побажала виваженості у своїх рішеннях та впевненості у діях.

 

 


1 943