Чи здатні приватні виконавці змінити підходи до виконавчого провадження?

Новини університету

Над цими та іншими питаннями роздумували студенти юридичного факультету разом із представниками Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області – начальником відділу аналітики та статистики Управління державної виконавчої служби Тетяною Омелькіною та головним спеціалістом правового відділу Вірою Піскун.

Сьогодні ринок юридичних послуг перенасичений і зайняти в ньому нішу, яка б забезпечувала стабільність клієнтського потоку, достатньо складно навіть для юриста-професіонала. Водночас горизонти для діяльності приватного виконавця – відкриті. Ринок тут вільний і лише починає формуватися. Відповідно, це спонукає замислитися над освоєнням професії приватного виконавця, зазначила Тетяна Омелькіна та запросила студентів, які у майбутньому хотіли би пов’язати свою кар’єру з цією професійною діяльністю, отримати практику та стаж робити у державних органах юстиції.

Далі зустріч проходила у форматі діалогу. Студенти запитували про різне, зокрема про умови стажування, особливості складання необхідних іспитів для приватних виконавців та вимоги до їх ліцензування. Зацікавило майбутніх випускників і питання фінансової мотивації державних приватних виконавців та норми закону, які їх регулюють.

Наприкінці студенти отримали роздаткові матеріали з вакансіями у відділах державної виконавчої служби Кіровоградської області.

 

 


1 161