Поліцейські та спеціалісти Управління-служби у справах дітей вчилися працювати у злагодженому тандемі

Новини університету

23 поліцейських, які наразі підвищують кваліфікацію на базі ДДУВС, взяли участь у тренінгових заняттях із дисципліни «Протидія насильства в сім’ї» за участю працівників територіальних підрозділів ГУНП в Дніпропетровській області.

Практикум для поліцейських провели старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан, старший інспектор ювенальної превенції Соборного ВП ГУ НП в Дніпропетровській області майор поліції Людмила Дем’яненко та головний спеціаліст Управління-служби у справах дітей Соборної районної у місті Дніпрі ради Оксана Голик.

В інтерактивній кімнаті патрульні змоделювали декілька ситуацій, які можуть виникати при затриманні учасників сімейних конфліктів.

Одна із них розгорнулась наступним чином: постраждалу жінку з тілесними пошкодженнями забирає швидка, її чоловіка-агресора направляють до відділку поліції. «Як поводити себе з наляканими дітьми? Чи можна їх залишити сусідам або близьким родичам? Якими мають бути дії поліцейського у такій та подібних ситуаціях? На ці запитання ми шукали відповіді разом із лекторами», – розповідає учасник практичного заняття патрульний поліції Олександр Ніколайчук.

По завершенню занять працівники патрульної поліції отримали розроблені практичними підрозділами ГУНП в Дніпропетровській області буклети з контактами державних та громадських організацій Дніпра, куди поліцейські зобов’язані направляти дітей у разі виникнення складних конфліктних ситуацій у їхніх родинах.

 

 


1 161