Бути поліцейським не просто, але цікаво

Новини університету

У цьому переконалися відвідувачі сімейного фестивалю «Місто професій», який пройшов 30 вересня у парку ім. Л. Глоби. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ запропонував маленьким відвідувачам приміряти на себе роль справжнього поліцейського.

На території парку розгорнулося імпровізоване місто професій. На вході кожна дитина отримувала паспорт, карту наявних професій та можливість «влаштуватися на роботу».

Загалом на фестивалі було представлено понад 70 професій: рятувальник, кінолог, лікар, поліцейський, соціальний працівник, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо.

Експозиція Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібрала чи не найбільше маленьких відвідувачів. Дітям не тільки розповіли про важливість та суть роботи правоохоронних органів, а й дозволили спробувати себе у ролі працівника поліції.

Розпочали випробування для бажаючих стати поліцейськими з правової вікторини. Психологічні тести дали уявлення про здібності до представлених професій, криміналіста, оперуповноваженого та слідчого.

З цікавістю та захопленням діти роздивлялися навчальну зброю, представлену на виставці, та розбиралися в її різновидах. Зокрема, разом з офіцерами поліції маленькі поліцейські вчилися знаряджати магазин.

В імпровізованій криміналістичній лабораторії малеча разом із курсантами складали фоторобот та брали відбитки пальців.

Курсанти показали дітям екіпіровку поліцейського. Після чого малеча приміряла формений одяг та амуніцію на себе.

Зацікавили маленьких відвідувачів майстер-класи. Просто неба у парку діти вчилися захищатися. Прийоми самооборони показали викладачі кафедри спеціальної фізичної підготовки.

Найсумлінніші маленькі «працівники» отримували заробітну платню у вигляді жетонів, яку згодом змогли витратити в крамниці солодощів та подарунків на території фестивалю.

 

 


1 622