Юні мешканці Кам’янського та Кривого Рогу спробували себе в ролі поліцейських

Новини університету

Захоплююча та цікава подія відбулася 7 жовтня в Центральному парку культури та відпочинку Кам’янського та 8 жовтня в Центральному парку Героїв м. Кривого Рогу.

«Цей проект національний, – розповіла Галина Бакум, представник фестивалю «Місто професій» у Дніпропетровській області. На території України він проходить вже 4-й рік поспіль. Для нас, організаторів, це дуже важливо, оскільки діти можуть більше дізнатися про різні професії та спробувати себе в них».

Для того, щоб опинитися в дивовижному світі професій, дітям видавалися паспорти. Їх наявність давала право маленьким відвідувачам зайти на будь-який майданчик. Маленькі кам’янчани перевтілювалися в пожежних, лікарів, кондитерів, кухарів, бібліотекарів і представників багатьох інших професій.

Експозиція Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібрала чи не найбільше маленьких відвідувачів.

Особливо людно було біля поліцейських. Експозиція Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібрала чи не найбільше маленьких відвідувачів. Психологічні тести дали уявлення про здібності до представлених професій, зокрема криміналіста, оперуповноваженого та слідчого.

Експозиція Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібрала чи не найбільше маленьких відвідувачів.

Біля експозиції, представленої ДДУВС, особливо сподобалося хлопцям. Такої кількості людей в парку, як сьогодні, не було з дня його нещодавнього відкриття.

З захопленням «маленькі поліцейські» разом із офіцерами поліції вчилися знаряджати магазин.

З захопленням «маленькі поліцейські» разом із офіцерами поліції вчилися знаряджати магазин. В імпровізованій криміналістичній лабораторії малеча за підказками курсантів брали відбитки пальців. Діти уважно роздивлялися екіпіровку поліцейського, було чутно то там, то тут: «Мамо! Я хочу бути поліцейським».

Зацікавили маленьких відвідувачів майстер-класи.

Зацікавили маленьких відвідувачів майстер-класи. Просто неба у парку діти вчилися захищатися. Прийоми самооборони показали викладачі кафедри спеціальної фізичної підготовки.

Криворізький факультет ДДУВС вперше представив п’ять експозицій

Криворізький факультет ДДУВС вперше представив п’ять експозицій: «Спортивна», «Інтелектуальна», «Воєнізована», «Документальна» та «Формена». Більш усього малечу зацікавили учбова зброя та формений одяг поліцейського.

«Місто професій» у Дніпропетровській області.

Пізнавши всі ази дорослих професій, діти отримували позначки в паспортах, «заробляли» умовні гроші, які потім витрачали на смаколики. В цілому, захід відвідало багато школярів. Сотні щирих дитячих посмішок, запитань залишили в серцях курсантів та викладачів ДДУВС приємні відчуття і позитивні емоції.

Даний проект важливий, так як він допомагає вже з дитинства доторкнутися до омріяної професії.

 

 


1 047