СВЯТО УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА

Новини університету

Студенти та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у відкритті VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Кафедра українознавства та іноземних мов факультету економіко-правової безпеки спільно з кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін юридичного факультету провели офіційне відкриття конкурсу.

Зі вступним словом виступили завідувач відділення методичного забезпечення навчального процесу навчально-методичного відділу Алла Папірна та завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін юридичного факультету Ірина Грицай.

Упродовж офіційної частини учасники мали можливість переглянути відеоматеріал про життя та творчість основоположника нової української літератури та мови Тараса Шевченка. Анатолій Поповський, доктор філологічних наук, професор кафедри українознавства та іноземних мов, повідомив учасникам маловідомі спогади українських письменників про Великого Кобзаря. Кандидат філологічних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Валентина Мороз разом із творчою молоддю навчального закладу розповіли про поета як про особистість світового рівня. Тетяна Крашеніннікова, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри українознавства та іноземних мов повідомила учасникам відкриття інформацію про організаційні етапи проведення конкурсу.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ з метою підвищення рівня загальної мовної культури здобувачів вищої освіти, виховання в них почуття гордості за Україну і її народ, любові до рідного краю, до Великого Кобзаря організовує ряд навчально-виховних заходів, які сприятимуть піднесенню престижу української мови і літератури.

Захід супроводжували старший викладач кафедри українознавства та іноземних мов Алла Подворчан та викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Юлія Крюченко.

Окрасою свята стали музично-поетичні виступи творчої молоді навчального закладу.

Бажаємо курсантам та студентам плідної праці, творчої наснаги та підкорених вершин. Хай щастить!

 

 


1 223