Завершили навчання учасники тренінгу «Інноватика в освітньому процесі: професійно-орієнтована ділова гра «Лінія-102»»

Новини університету

26 жовтня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ стартував тренінг «Інноватика в освітньому процесі: професійно-орієнтована ділова гра «Лінія-102»» за участі працівників практичних підрозділів Національної поліції, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів МВС України, а також здобувачів вищої освіти відомчих навчальних закладів МВС України.

На початку тренінгу учасники ознайомилися із теоретичною частиною, подивилися майстер-клас за участі курсантів ДДУВС. Учасників тренінгу було розділено на 4 групи, які працювали в реальному часі за принципом чергової частини та відділку поліції, ролі процесуальних осіб розподілилися шляхом проведення жеребкування. Викладачами навчального закладу було розроблено тематичні задачі, починаючи від незаконного заволодіння транспортним засобом, закінчуючи розбоєм, квартирною крадіжкою та вбивством. Розподіливши ролі, учасники завдань приступили до виконання своїх безпосередніх службових обов’язків.

«Професійно-орієнтована ділова гра «Лінія-102» – це унікальна форма підготовки курсантів та студентів, яка дозволяє майбутнім офіцерам та юристам відчути себе в умовах максимально наближених до реальних», – зазначив Андрій Фоменко, ректор ДДУВС. – Комплексно-оперативні заняття «Лінія 102» було розроблено в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ з метою підвищення теоретичної підготовки та відпрацювання практичних навичок серед курсантів та студентів».

Після навчання було підведено підсумки діяльності кожної команди та при перегляді інсценування викладачі, запрошені практичні співробітники, курсанти та студенти колективно проаналізували допущені тактичні, процесуальні та термінологічні помилки, удосконалюючи у такий спосіб навички поведінки в типових ситуаціях. Згодом за круглим столом відбулося дискусійне обговорення на тему «Інноватика в освітньому процесі: досвід та перспективи».

Як наголосили відібрані слухачі цього тренінгу, використання інноваційних методів надало змогу відпрацювати навички правильного реагування на факти вчинення правопорушень та поєднати правове виховання з практичною підготовкою.

Наприкінці заходу Андрій Євгенович вручив сертифікати про завершення навчання учасникам тренінгу та побажав упевненості у своїх діях.

 

 


1 740