«Побудова ефективної системи підготовки фахівців з фінансової безпеки держави»

Новини університету

За такою назвою у місті Ірпінь, на базі Університету державної фіскальної служби України, пройшов міжнародний науково-практичний круглий стіл, у роботі якого взяв участь декан факультету економіко-правової безпеки підполковник поліції Роман Кацуба.

До обговорень долучилися представники Консультативної місії Європейського Союзу, Посольства Італійської Республіки в Україні, Української Бізнес Асоціації, Асоціації податкових радників, Державного науково-дослідного інституту внутрішніх справ МВС України, Тернопільського національного економічного університету та інші.

Побудова ефективної системи підготовки фахівців з фінансової безпеки держави

Враховуючи значне зростання та транснаціональний характер фінансової злочинності, складність викриття та розслідування правопорушень у сфері публічних фінансів, учасники круглого столу дійшли висновку, що спеціалізована вища освіта фахівця з фінансової безпеки держави має низку переваг порівняно з базовою підготовкою. Зокрема, дійшли висновку, що підготовку фахівців із фінансової безпеки держави доцільно здійснювати у навчальних закладах, які вже мають специфічні умови навчання та спеціалізуються на підготовці фахівців з фінансових розслідувань, фінансової розвідки, економічної та митної безпеки. Результати круглого столу були направлені у вигляді резолюції урядовим та парламентським установам, задіяним у проведенні реформ інституційного забезпечення фінансової безпеки держави.

 

 


1 152