Стартувало базове навчання майбутньої поліції Дніпра

Новини університету

Наразі у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ 94 майбутні правоохоронці проходять первинну підготовку працівників патрульної поліції.

З початком навчання слухачів привітали, т.в.о. ректора університету полковник поліції Костянтин Бахчев, начальник відділу організації служби Володимир Ковбаса, заступник начальника відділу моніторингу Управління патрульної поліції в м. Дніпрі Володимир Козуб.

Програма розрахована на 4 місяці. У навчанні працівників поліції кардинально новий підхід. Акцент ставиться на практичних заняттях, крім того, лекції проходять із застосуванням мультимедійних та інтерактивних методів навчання, виключно у формі тренінгів, дискусій, моделюванні та розв’язуванні ситуативних завдань. Тренери теорію прив’язують до реальних подій та ситуацій. Змодельовані задачі вирішуються групами, вони аргументують свої рішення, посилаючись на законодавство, нормативні документи та інструкції.

Майбутні поліцейські Дніпра – це абсолютно нові люди в системі правоохоронних органів – колишні юристи, економісти, програмісти, банківські працівники, активісти громадських організацій. Усі слухачі мають вищу освіту, з досвідом, і головне, свідомим та зрілим розумінням свого вибору – служінню закону та людям. Це – перспективна молодь, яка заявила свою готовність долучитися до змін у державі.

Із слухачами працюють більше 40 досвідчених фахівців – це викладачі ДДУВС, сертифіковані тренери з інших областей України у сфері долікарської допомоги та з тактичної підготовки, психологи, правозахисники та представники громадських об’єднань. Тренери є спеціалістами із відповідних дисциплін, усі вони теж пройшли відбір, спеціальні тренінги та перепідготовку.

Щоб вивчити навчальний матеріал слухачам відведено доволі стислі терміни, однак цього періоду цілком достатньо, вважають тренери, аби отримати необхідні знання для подальшої роботи. В кінці навчання слухачів чекають підсумкові іспити. Лише після успішної їх здачі майбутні поліцейські складуть присягу та вийдуть патрулювати вулиці Дніпра.

 

 


3 313