Курсанти університету взяли участь у роботі VIII Всеукраїнської школи з кримінального права та процесу

Новини університету

Навчальний семінар, який складається з лекцій та майстер-класів, проходив у Харкові та зібрав більше 300 студентів із різних куточків України. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляли доцент кафедри кримінального процесу Вікторія Рогальська, курсанти 4-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Юлія Гошуляк та Олександр Форостян.

Серед спікерів: спеціалісти з розслідування злочинів, державні службовці, адвокати-гуру кримінального процесу. У перший день учасники спілкувалися з адвокатами, обговорили наступні теми: «Тимчасове вилучення майна як захід забезпечення кримінального провадження», «Стратегія захисту у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів», «Застосування конвенційних норм та практики ЄСПЛ при здійсненні захисту кримінальних проваджень щодо економічних і злочинів проти життя та здоров’я» та інші. Методом кейс-стаді студенти разом із адвокатами вирішували різні правові проблеми.

Наступного дня детектив НАБУ Артем Крикун-Труш виступив із доповіддю «Аспекти діяльності НАБУ в розрізі реформи системи досудового розслідування». Цікавим та дискусійним був виступ адвоката Елеонори Салової про захист активів компанії від незаконної конфіскації в рамках кримінального провадження. Про кіберзлочинність та кібертероризм у контексті загрози інформаційній безпеці в Україні розповів эксперт із кібербезпеки, позаштатний радник Адміністрації президента Нікіта Книш.

Після обговорення доповідей, відбулося урочисте закриття, розіграш подарунків та вручення сертифікатів.

За результатами участі у Всеукраїнській школі з кримінального права та процесу юнаки та дівчата збагатили свої знання, отримавши багато нової, цікавої та корисної інформації, яка стане їм у нагоді під час подальшого навчання в університеті та майбутньої служби в слідчих підрозділах Національної поліції України.

 

 


1 426