Як в університеті відзначили День української мови та писемності

Новини університету

З метою піднесення престижу української мови та літератури серед молодого покоління, підвищення рівня мовної культури кафедра українознавства та іноземних мов спільно з кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ провели ряд тематичних заходів.

У святковий день курсанти та студенти намагалися спілкуватися виключно державною мовою, такими були вимоги одного з конкурсів «Говоримо українською». Університетська радіомережа транслювала мелодії відомих українських композиторів.

Також за умовами конкурсу здобувачі вищої освіти декламували улюблені вірші державною мовою, у тому числі авторські.

На думку членів журі, найкращі результати у спілкуванні продемонстрували першокурсники всіх факультетів, серед працівників – провідні фахівці Владислав Лазарєв та Олег Журавель, а також старшина 2-го курсу Віталій Давидюк.

Серйозні творчі баталії розгорнулися у конкурсі стінгазет, присвяченому Дню української писемності та мови.

Члени журі у складі завідувача Тетяни Крашеніннікової та інших викладачів кафедри українознавства та іноземних мов оцінювали роботи за такими критеріями: зміст, наповнення, естетичне оформлення, рівень володіння мовою.

Нижче представлені колективні роботи представників усіх факультетів.

Юридичний факультет

 

Факультет підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності

 

Криворізький факультет

 

Факультет підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції

 

Факультет підготовки фахівців для органів досудового розслідування

 

Учасники конкурсу використали у стіннівках відомості про походження української мови, основоположників слов’янської писемності, цитати відомих особистостей, власні поезії про українську мову, в оформленні – державну символіку та національні українські символи.

За рішенням членів журі перше місце між собою розділили факультет підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції та факультет підготовки фахівців для органів досудового розслідування, 2 місце – юридичний факультет та факультет підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності, 3 місце – факультет економіко-правової безпеки та Криворізький факультет.

Організатори творчих заходів дякують курсантам та студентам за їхню активність та любов до рідного слова, висловлюючи надію на те, що рідна мова об’єднає Україну так же міцно, як учасників університетського конкурсу.

 

 


1 708