Представники ДДУВС взяли участь у Всеукраїнській конференції «Українство: динаміка сенсів і вимірів національного буття»

Новини університету

Науково-практичний захід проходив у Донецькому юридичному інституті МВС України та зібрав науковців практично з усіх провідних вишів України, що свідчить про актуальність її тематики в сучасному українському суспільстві.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ на конференції представляли професор кафедри філософії та політології факультету економіко-правової безпеки, доктор політичних наук, академік Академії політичних наук України Ірина Алєксєєнко та слухач магістратури Сергій Ступак. Зокрема Ірина Алєксєєнко у своїй доповіді розкрила поняття національного суверенітету як атрибуту незалежної нації, акцентувала увагу на проблемах і перспективах національної держави в умовах глобалізації.

Учасники у своїх доповідях торкнулися проблем формування культурної та історичної пам’яті у визначенні національної перспективи, мови як атрибута національної ідентичності, реалізації та захисту прав людини в сучасній Україні. Позитивним є той факт, що до обговорення активно долучилися курсанти і студенти, виявивши небайдужість до надзвичайно важливих проблем державотворення.

На завершення організатори конференції вручили всім доповідачам сертифікати, подякували за плідну творчу роботу та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

 

 


1 169