Як грамотно керувати грошима: у Дніпрі стартували Дні фінансової обізнаності

Новини університету

Вчора, 29 листопада, на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ стартували «Дні фінансової обізнаності», під час яких дніпрянам розповідають, як управляти власними фінансами та бюджетом і приймати зважені фінансові рішення.

Дніпро став одним з чотирьох міст України, де реалізується спільний проект з підвищення фінансової грамотності Національного банку України, компанії Visa, USAID, Університету банківської справи, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Упродовж трьох днів усі бажаючі дніпряни зможуть взяти участь у більш ніж 40 різноманітних заходах: екскурсіях, круглих столах, інтерактивах, лекціях та навчитись правильно управляти фінансами, формувати сімейний бюджет, користуватися сучасними фінансовими послугами.

У рамках проекту відбулася зустріч ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрія Фоменка з в. о. голови Нацбанку України Яковом Смолієм, заступником директора відділу економічного зростання Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Стівеном Ринецкі та керівником проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Робертом Бондом.

«Рівень фінансової освіти в Україні залишається досить низьким, порівняно з країнами Європейського Союзу. Українці надають перевагу готівці, довіра до банківської системи залишається невисокою, використання новітніх банківських послуг зростає повільними темпами, саме тому підвищення рівня фінансової обізнаності українців є стратегічним завданням держави. Тому запрошуємо усіх бажаючих долучитися до унікального проекту», – запросив до участі в. о. голови Нацбанку України Яків Смолій.

Під час свого виступу заступник директора відділу економічного зростання Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Стівен Ринецкі висловив підтримку напрямку підвищення фінансової обізнаності в Україні.

«USAID підтримує ініціативи НБУ з підвищення фінансової обізнаності, оскільки ця діяльність спрямована на розбудову міцної України за допомогою більш активного залучення населення до користування фінансовими послугами. Підвищення рівня знань українців про фінансову систему, розуміння роботи фінансових установ та новітніх технологій, а також довіра до них мають важливе значення для особистого благополуччя та фінансової стабільності», – зауважив Стівен Ринецкі.

Із початком фінальної хвилі проекту у цьому році дніпрян також привітали керівник проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд, директор департаменту з розвитку бізнесу компанії Visa Олена Полякова, а також перший проректор Української академії банківської справи Анжела Кузнецова.

Упродовж трьох днів для всіх бажаючих у ДДУВС працюватиме виїзна виставка Музею грошей НБУ, пройдуть цікаві лекції на тему «Історія грошей» і «100-річчя української революції». Компанія представила інноваційні розробки в сфері безконтактних платежів, які вже реалізовані або можуть бути реалізовані в майбутньому. Серед них: здійснення оплати за допомогою сканування очей, відбитка пальця або навіть за допомогою голосового детектора.

Дні фінансової обізнаності у Дніпрі − заключна хвиля проекту у цьому році. Подібні заходи вже відбулися в Одесі, Львові та Харкові. Передбачається, що наступного року проект охопить 20 міст України.

 

 


1 223