Готуємося стати суддями

Новини університету

У тиждень права науково-педагогічні працівники кафедри цивільно-правових дисциплін ДДУВС організували для студентів 3-го курсу юридичного факультету відвідування Ленінського районного суду м. Дніпра.

Захід був спрямований на зближення навчального процесу в стінах університету з реальною практичною діяльністю органів судочинства.

Керівник апарату управління Ленінського районного суду Наталія Брилевська зробила все можливе, щоб студентам юридичного факультету стали зрозумілими нюанси та особливості роботи суду, судових фахівців, відділів, груп, спеціалістів, що залучаються та працюють не за штатним розписом.

Захід був спрямований на зближення навчального процесу в стінах університету з реальною практичною діяльністю органів судочинства

Цікавою видалася лекція-зустріч із суддями Максимом Таусом та Дмитром Мовчаном, під час якої було означено особливості роботи суду на конкретних прикладах, наведено статистичні дані. Судді розповіли, як формується штат, які обов’язки секретаря та інших фахівців, які складнощі найчастіше виникають у процесі роботи. Також зупинилися на питанні морально-етичних вимог до суддів, які диктує сьогодення.

Далі була організована екскурсія приміщеннями суду. Зокрема, відвідали архів.

Далі була організована екскурсія приміщеннями суду. Зокрема, відвідали архів.

Після екскурсії та лекції бажаючі студенти залишилися на засідання суду, під час якого розглядалась кримінальна справа, пов’язана з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень.

Це був дійсно корисний та пізнавальний захід від кафедри цивільно-правових дисциплін для студентів юридичного факультету.

 

 


1 023