Мортен Енберг – про реформи, комунікації та демократію

Новини університету

Для процесу реформ в Україні надзвичайно важливою є добре налагоджена комунікація з громадянами – суспільство повинно розуміти значення і суть змін, які запроваджує уряд. Про це під час зустрічі зі студентами та курсантами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ розповів Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг. Варто зазначити, що для вишу візит європейського дипломата – подія значима та дуже важлива.

Пан Мортен розповів про структуру Ради Європи, її статутні органи, основні цілі та завдання, про Європейський Суд із прав людини, критерії вибору суддів до нього. Зокрема, під час свого виступу зауважив, що Рада Європи та Євросоюз дві абсолютно різні організації, хоча працюють на досягнення одних цілей.

Учасники зустрічі більше дізналися про реформування української влади, поточні і майбутні проекти, в яких безпосередньо бере участь Рада Європи, щодо судової реформи і переатестації суддів, реформи в освіті, правових механізмів захисту від домашнього насильства, реформи виборчої системи, прокуратури, національної поліції, а також прийняття низки важливих законодавчих актів, які будуть сприяти розвитку України та прискорять її інтеграцію в ЄС.

Під час спілкування пан Мортен Енберг окремо зупинився на питанні створення системи суспільного мовлення в Україні, яке, на його думку, є важливою передумовою зміцнення свободи медіа в нашій країні.

«Найбільш важливо для мене мати дискусії та діалог зі студентами, чути думки молодих розумних перспективних людей», – сказав він, звертаючись до студентів.

«Цікавими були коментарі представника пана Мортена щодо ходу судової та конституційної реформ, реформи освіти, свободи ЗМІ, децентралізації, тих перетворень, які можуть змінити нашу країну на краще, – поділилася своїми враженнями від зустрічі студентка третього курсу юридичного факультету Ліза Кукуш. – Приємно було почути, що реформи в Україні рухаються, можливо, не так швидко, як хотілося б, але у правильному напрямку, і не в останню чергу за підтримки і сприяння Ради Європи».

Представник Офісу РЄ в Києві переконаний, що наявність професіоналів своєї справи гарантує успіх у проведенні реформ і побажав студентам та курсантам стати справжніми професіоналами своєї справи.

 

 


1 328