«Захист прав людини і основоположних свобод як життєво важлива основа всеохоплюючої безпеки в Європі»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ у рамках проведення тижня права пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 25-річчю Гельсінського документу 1992 року «Виклик часу перемін».

Захід зібрав більше ста учасників з усієї України. Організували та провели конференцію науково-педагогічні працівники кафедри теорії та історії держави і права ДДУВС.

Актуальна та важлива проблематика зацікавила не лише наукову спільноту вишів України – наукових, науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Харківського національного університету внутрішніх справ, Національної академії внутрішніх справ, Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського та практично всіх вишів м. Дніпро, але і представників органів публічної влади та правоохоронних органів, зокрема, обласної державної адміністрації, місцевих рад, органів юстиції, Національної поліції, суду, прокуратури та ін.

Виступи кожного доповідача не залишали байдужими учасників наукового заходу, які задавали запитання, дискутували щодо забезпечення конституційних прав людини в Україні, захисту правозахисників, принципів моралі в юриспруденції, права на існування в кіберпросторі.

У межах заходу відбулась презентація навчального посібника «Забезпечення прав людини в правоохоронній діяльності», підготовленого у 2017 р. авторським колективом кафедри теорії та історії держави і права ДДУВС.

Стало традицією нагородження в цей день і переможців конкурсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на кращу наукову роботу здобувачів вищої освіти, присвяченого видатному правознавцю Б.О. Кістяківському «Теоретико-історична юридична наука: стан і перспективи розвитку».

У номінації «Теорія права. Права людини» переможцями стали: Юлія Мостіпан (1 місце), Даніїл Таранець (2 місце), Ольга Оникієнко (3 місце). У номінації «Теорія держави» – Ірина Соловей (1 місце), Андрій Чуприна (2 місце), Вікторія Дегтяр (3 місце). У номінації «Конституційне право. Міжнародне право» – Євген Філянін (1 місце), Ірина Струцка (2 місце), Тетяна Настич (3 місце), Роман Южека (3 місце).

Щиро дякуємо всім, хто взяв участь у конференції, долучився до її організації та проведення!

 

 


1 852