Візит Президента Національної академії правових наук України до ДДУВС

Новини університету

Днями до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завітали почесні гості – президент Національної академії правових наук України, академік, доктор юридичних наук, професор Олександр Петришин та голова Західного регіонального наукового центру НАПрНУ, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України Василь Лемак. З моменту заснування НАПрНУ – це перший робочий візит Президента до Дніпра.

Метою візиту була участь у Міжнародному форумі «Політика попередження та протидії гендерному насильству в Україні: імплементація міжнародних стандартів та проблеми суспільного сприйняття».

У межах робочого візиту до ДДУВС були презентовані результати діяльності Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності за рік.

Перший проректор Костянтин Бахчев та проректор Лариса Наливайко презентували наукові і навчальні можливості університету щодо внутрішньо-переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності. Була продемонстрована авторська концепція ДДУВС щодо практичного навчання здобувачів вищої освіти, яка включає проект «Лінія 102», юридичну клініку «Істина», моделювання судових засідань та інтерактивну навчальну кімнату.

Для почесних гостей проведено модельне судове засідання під керівництвом судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду д.ю.н., доцента В.В Ількова та викладача кафедри загальноправових дисциплін та адміністрування Н.І. Полонової за участі студентів 4-го курсу.

Для ДДУВС ця подія має не тільки особливе наукове значення, а й відіграє провідну роль для удосконалення роботи через отримані цінні зауваження та рекомендації.

Колектив ДДУВС виражає щиру вдячність за увагу та приділений час особисто Олександру Віталійовичу Петришину та Василю Васильовичу Лемаку.

 

 


1 970