Курсанти університету відвідали обласний музей історії поліції

Новини університету

До музею поліції в Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області завітали першокурсники факультету економіко-правової безпеки ДДУВС.

Екскурсію провів директор музею Олексій Щербатов. Він розповів гостям про історію створення та становлення міліції, починаючи з революційних подій 1917 року до сьогодні.

«Відвідування музею позитивно впливає на здобувачів вищої освіти, подібні культурно-просвітницькі заходи сприяють національно-патріотичному вихованню майбутніх офіцерів поліції, знайомлять з історією української міліції», – вважає організатор екскурсії Олександр Солонько.

Музей поліції ГУНП розбитий на три зали, кожен із яких містить експонати, документи і фотографії, присвячені роботі правоохоронців Катеринославщини – Дніпропетровщини за останнє століття. Ці експонати збиралися з 1975 року, коли був створений музей.

Курсанти університету відвідали обласний музей історії поліції

«Експонати музею відображають діяльність правоохоронних органів, розкривають характер та особливості роботи української поліції, їхню роль у державотворчих процесах, охороні публічної безпеки та боротьбі із злочинністю», – ділиться враженнями від побаченого курсант 1-го курсу Вікторія Дегтяр.

Курсанти університету відвідали обласний музей історії поліції

Сьогодні тут можна подивитися на кулемет «Максим», автомат ППШ, пістолет «Наган», радіостанції часів Другої Світової війни, ордени та нагороди, міліцейську форму різних часів та інші цікаві експонати.

 

 


1 526