У ДДУВС визначили кращих юних науковців серед школярів Дніпропетровщини

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ підвели підсумки ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який проходив упродовж лютого серед 5,5 тисяч учасників із 32 міст та районів Дніпропетровщини.

У ДДУВС захищали свої наукові роботи представники трьох відділень: історії, наук про землю, філософії та суспільствознавства. На урочисту церемонію відкриття завітали 179 слухачів з усієї області, їхні наукові керівники та батьки.

У ДДУВС захищали свої наукові роботи представники трьох відділень

З вітальним словом до обдарованих школярів звернувся ректор ДДУВС Андрій Фоменко. Андрій Євгенович зауважив, що університет завжди відкриває свої двері для тих, хто своєю завзятою працею, наполегливістю, творчістю прагне до саморозвитку та наукового зростання. Побажав учасникам нових перемог, звершень та досягнень на благо України.

З вітальним словом до обдарованих школярів звернувся ректор ДДУВС Андрій Фоменко

На захід завітали почесні гості – заступник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Доброгорський та начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

На захід завітали почесні гості

Підвела підсумки про діяльність учнів-слухачів Дніпропетровського відділення МАН України його директор Наталія Тягло, яка відзначила високий рівень підтримки талановитої молоді Дніпропетровською обласною радою та подякувала керівництву ДДУВС за щирий і теплий прийом.

Підвела підсумки про діяльність учнів-слухачів Дніпропетровського відділення МАН України його директор Наталія Тягло

Після урочистого відкриття учні-члени Малої академії наук України написали контрольну роботу з базових дисциплін, наступного дня захищали свої науково-дослідницькі роботи публічно.

Приємно відзначити, що саме у провідному юридичному виші Дніпра пройшов захист робіт секції «Правознавства», де 25 школярів представили результати своїх наукових досліджень із актуальних правових проблем. Голова журі секції – проректор ДДУВС, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, члени журі – завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ірина Грицай та доцент кафедри загальноправових дисциплін та адміністрування Кирило Степаненко.

У ДДУВС визначили кращих юних науковців серед школярів Дніпропетровщини

Після 6-годинного захисту журі дійшли одноголосної думки і визначили переможців. І місце виборола учениця Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 70 Ангеліна Чорна, яка представлятиме Дніпропетровську область в ІІІ (всеукраїнському) етапі конкурсу. ІІ місце між собою розділили Олександр Мішенін, Ангеліна Нєженцева та Максим Чеботарьов, дипломи ІІІ ступеню отримали Єлизавета Дяченко, Єлизавета Корнієнко, Марія Ляшенко, Микита Мажара, Іван Петрашко та Владислав Романщак.

Всі переможці ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт отримують державну обласну іменну стипендію.

Всі переможці ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт отримують державну обласну іменну стипендію.

 

 


1 411