В Академії поліції старшокласників вчили правилам поводження з вибухонебезпечними предметами

Новини університету

Працівники Запорізького центру первинної професійної підготовки працівників поліції «Академія поліції» (м. Запоріжжя) ДДУВС вчили учнів загальноосвітніх шкіл № 33 та 92 правилам безпеки у разі виявлення вибухових пристроїв чи підозрілих предметів у громадських місцях.

Старшокласники з цікавістю роздивлялися зброю: пістолет Макарова, Форт–12, Форт–14, пістолет Марголіна, помпову рушницю Форт–500, автомат АКМ, АКС–74 У, кулемет РПК, а також спеціальні засоби: бронежилети, резинові палиці ПР, наручники, радіостанції. Потім школярам показали приклади вибухонебезпечних предметів, зокрема гранату РГД -5, РКГ, Ф1, протитанкові та протипіхотні міни.

«Наша мета була показати, що зброя – це не іграшка, це засіб, який використовують під час несення служби поліцейські, військові захищають державу від ворогів. Разом із тим ми хочемо навчити неповнолітніх, як правильно себе поводити у випадку виявлення ними вибухонебезпечних предметів», – розповідає директор Академії поліції Микола Назаренко.

Старшокласники з цікавістю роздивлялися зброю

З захопленням приміряли підлітки бронежилети та каски. Після короткого інструктажу розбирали та збирали пістолети й автомат, а також вчилися влучно стріляти у лазерному тирі.

Підлітки вчилися влучно стріляти у лазерному тирі

На запитання чи сподобалось їм в академії, учень 10-го класу Максим відповів: «Дуже сподобалось, отримав багато корисної інформації, яка може знадобитися у майбутньому. Тепер, якщо побачу на вулиці гранату чи щось подібне не розгублюся, тому що вже знаю, як вона виглядає та, як необхідно діяти у подібних ситуаціях».

Вчили учнів загальноосвітніх шкіл правилам безпеки у разі виявлення вибухових пристроїв чи підозрілих предметів у громадських місцях.

«Мене навчили, як правильно розбирати пістолет Макарова, як зняти запобіжник. Я одягала бронежилет, і відчула, що він дуже важкий, навіть не уявляю, як поліцейські його можуть носити протягом 12 годин», – ділиться враженням учениця 11-го класу Ксенія.

 

 


1 222