Масляна прийшла – млинці з медом принесла

Новини університету

З нагоди свята Масляної у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розгорнулося справжнє гуляння. Більше 1000 дітей з підшефних дитячих будинків, шкіл-інтернатів та загальноосвітніх навчальних закладів залюбки відгукнулися на запрошення керівництва вишу взяти участь у колоритному яскравому дійстві та безкоштовно пригоститися гарячими рум’яними млинцями.

Радо зустрічали юних гостей у ДДУВС. Під відкритим небом на плацу курсанти та студенти організували гучні проводи зими та справжні народні гуляння.

Першим гостей привітав т.в.о. першого проректора ДДУВС Володимир Ковбаса, побажав усім присутнім весняного настрою, натхнення та успіхів у навчанні.

А далі на плацу університету розгорнулося справжнє театралізоване дійство. Кожен день Масляної особливий, має своє значення і сенс. Згідно прадавнім традиціям організатори інсценували свято за днями тижня.

У понеділок в’язали колодки та прикрашали Марену стрічками. У вівторок, розважальний день, проводили веселі конкурси та забави, змагання на силу, спритність і витривалість. У середу, як водиться, гостей пригощали млинцями, горіхами та солодощами.

А яка ж Масляна без співу та танців? Концертні номери, підготовлені творчими колективами університету, підіймали настрій протягом усього святкового дійства. І дорослі, і діти веселилися, співали та танцювали.

Дотримуючись традицій свята Масляної, на заході спалили Марену, що втілювала не тільки зиму, яка минає, а й усе шкідливе та недобре.

Трохи вітряна погода розносила навкруги принадливі запахи млинців, які здавна вважали головним атрибутом Масляної. Кухарі університетської їдальні випекли для юних гостей 1000 булочок та 1500 млинців, які подавали з медом, варенням та запашним гарячим чаєм.

Тож Масляна відбулася, а це значить, що весна у ДДУВС розпочалася! Святкове дійство у котрий раз показало, що студенти та курсанти ДДУВС талановиті в усьому. Від щирого серця вітаємо учасників та гостей з прийдешнім святом, бажаємо, щоб ні один млинець у житті не був комом, щоб зима завершила своє торжество та скоріше пустила у наші серця квітучу весну!

 

 


3 139