Визначено переможця університетського конкурсу «Шевченківські читання»

Новини університету

20 лютого у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся літературно-мистецький захід «Шевченківські читання».

Конкурсна програма передбачала декламування поетичних та прозових творів Шевченка Т.Г. Конкурс об’єднав талановиту університетську молодь та надав можливість студентам і курсантам ще раз звернутися до художнього спадку Великого Кобзаря, а також продемонструвати високий рівень своєї творчості.

Виступи конкурсантів члени журі оцінювали за наступними критеріями: декламаторська майстерність, мовна та сценічна культура, встановлення контакту з аудиторією, невербальні засоби оратора та контроль дихання.

У заході брали участь курсанти та студенти вишу. Учасники представили твори різних жанрів з літературної спадщини Кобзаря.

Результати конкурсу є такими: Олександра Козак, курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування – переможець конкурсу. Олександра настільки емоційно та проникливо декламувала «Наймичку» Тараса Шевченка, що відразу полонила серця журі.

Віолетта Рец, курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування отримала 1 місце.

Вікторія Бучаста, студентка 1-го курсу юридичного факультету стала другою у конкурсі читців. Ангеліні Цой, курсантці 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування, члени журі віддали 3 місце.

Керівництвом університету 21 лютого було проведено нагородження переможців та учасників літературного конкурсу дипломами.

Талановиту молодь привітав т.в.о. першого проректора ДДУВС Володимир Ковбаса, який побажав конкурсантам подальших успіхів у майстерному оволодінні художнім словом.

Нагадуємо, що переможець університетського конкурсу – Олександра Козак візьме участь у його заключному етапі, що проходитиме в Києві серед кращих читців усіх вишів системи МВС.

Дякуємо всім учасникам конкурсу за ентузіазм і творчі ідеї, Олександрі Козак бажаємо перемоги!

 

 


2 218